Jalostus

Yhdistyksen tavoitteena on tukea ja edistää suomalaista shiban jalostusta. Rodunjalostuksen tavoitteena on rodunomainen, fyysisesti ja psyykkisesti terve koira. Suomen Shiba ry:n jalostustoimikunta antaa jalostusneuvontaa pentuetta suunnitteleville koiranomistajille. Jalostusneuvonta on puolueetonta ja ainoastaan rodun parasta tarkoittavaa. Jalostuskyselyt käsitellään luottamuksellisesti. Lisää tietoa jalostuskyselyistä, kennelnimianomuksista ym. löydät Tietoa kasvattajille -kohdasta.

Suosittelemme kaikkia kasvattajia tutustumaan huolellisesti shiban jalostuksen tavoiteohjelmaan, joka antaa kehykset sille, mihin kasvatus- ja jalostustyössä pitäisi pyrkiä. Jalostuksessa täytyy ottaa huomioon myös shiban PEVISA-ohjelma, joka on voimassa 1.1.2015 alkaen.

Jalostustoimikunta

Suomen Shiba ry:n jalostusasioita hoitaa hallituksen alainen jalostustoimikunta. Jalostustoimikuntaan kuuluu puheenjohtajan lisäksi 4–6 jäsentä. Puheenjohtaja ja jäsenet valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Puheenjohtaja valitaan vuosittain ja jäsenet kolmeksi vuodeksi. Jalostustoimikunnan sähköposti on shibajtk(at)gmail.com, muut yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta. Jalostustoimikunnan säännöt löydät täältä.