Pentu­neuvonta

Pentuneuvonnasta saat neuvoja shiban hankintaan.

kuva: Tuire Siikala

kuva: Tuire Siikala

Suomen Shiba ry:n pentuneuvojana toimii yhdistyksen nimeämä henkilö, jolta voit kysellä tietoa rodusta ja pennunhankintaan liittyvistä asioista. Jos olet siis harkitsemassa shibaa itsellesi ja kaipaat lisätietoja, voit ottaa yhteyttä pentuneuvontaan. Sieltä osataan kertoa niin rodun hyvistä kuin huonoistakin puolista ja neuvoa, voisiko rotu olla juuri sinulle sopiva. Myös kasvattajat voivat ilmoittaa vapaista pennuista suoraan pentuinfoon sähköpostitse, jolloin pentua etsivä voidaan ohjata ko. kasvattajan puheille. Pentuneuvonnan päärooli ei kuitenkaan ole pentujen välittäminen, vaan tiedonvälitys shibasta ja sen hankinnasta.

Jos olet hankkimassa shibaa, ota rohkeasti yhteyttä pentuneuvontaan sähköpostitse shiba.pentuinfo(at)gmail.com. Pentuinfon sähköpostia ei lueta päivittäin, mutta viesteihin pyritään vastaamaan muutaman viikon sisällä.

Rotua harkitsevan kannattaa perehtyä huolella Shibaa harkitsevalle -sivuun. Tutustu myös tarkoin shiban jalostuksen tavoiteohjelmaan ja yhdistyksen laatimiin jalostussääntöihin. Voit toki ottaa suoraan yhteyttä listan kasvattajiin esitelläksesi itsesi, toiveesi ja kyselläksesi kasvattajien pentusuunnitelmista.