Yhdistys

Shibojen rotuyhdistys Suomen Shiba ry on perustettu keväällä 2007. Vuosina 1999–2007 shibat kuuluivat samaan yhdistykseen japaninakitojen kanssa (Akita & Shiba ry). Kevään 2007 vuosikokouksessa äänestettiin läpi sääntömuutosehdotus, minkä seurauksena shiboille perustettiin oma yhdistys. Nykyään akitoja edustaa Akita ry, amerikanakitoja Suomen Amerikanakita ry ja shiboja siis yhdistyksemme Suomen Shiba ry.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää rodun tunnettuutta monipuolisesti, toimia yhteyselimenä rodun harrastajien välillä ja edistää rodun tervettä kasvatusta Suomessa. Yhdistys pyrkii tarjoamaan niin opastusta ja jalostusneuvontaa kasvattajille kuin hyötyä ja huvia tavallisille koiranomistajille. Shibayhdistys järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi vuosittaiset kesäpäivät, talvipäivän, koulutustilaisuuksia ja terveyspäiviä. Myös luonnetesti on järjestetty useana vuonna. Yhdistyksen jäsenlehti Shibasanomat ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja tarjoaa ajankohtaisten asioiden lisäksi muita shibamaisia juttuja.

Yhdistyksen jäsenmäärä oli ensimmäisen toimintakauden alussa noin 60 jäsenen kieppeillä. Vuoden 2013 loppuun mennessä luku oli kasvanut jo yli 260:een.

Suomen Shiba ry on Suomen Kennelliiton (SKL) sekä Suomen Seurakoirayhdistyksen (SSKY) jäsenyhdistys.

Paikalliset tapaamiset

Shibaihmiset kokoontuvat yhteen lenkkeilemään ja harrastamaan eri puolille Suomea. Vaikka nämä tapaamiset eivät varsinaisesti ole yhdistyksen järjestämiä, niiden tiedot julkaistaan yhdistyksen lehdessä ja kotisivujen tapahtumakalenterissa.

Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki shibat omistajineen, sekä kaikki rodusta kiinnostuneet henkilöt. Yhteislenkeillä on hyvä tilaisuus tutustua rotuun, sillä omistajat kertovat usein mielellään elämästään shiban kanssa. Lisäksi paikalla on usein erilaisia koiria, niin ulkonäöltään, sukupuoleltaan, iältään kuin luonteeltaan. Tapaamiset ovat hyödyllisiä myös omistajille, sillä iloisen mielen ja lenkkiseuran lisäksi saa usein vinkkejä koulutukseen, harrastamiseen, ruokintaan tai näyttelyihin liittyen. Etenkin pennut ja nuoret koirat voivat saada mukavaa leikkiseuraa.

Säännöllisiä tapaamisia järjestetään Jyväskylässä, Lahdessa, Savossa, Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Nämä tapaamiset löydät tapahtumakalenterista. Myös muilla paikkakunnilla on satunnaisia tapaamisia. Rohkeasti mukaan, myös rotuun tutustujat ovat aina tervetulleita!

Paikallistapaamisten yhteyshenkilöt:

Helsinki ja pk-seutu: Laura Pyykkö, laurapyy(at)gmail.com

Jyväskylä: Satu Hakanen, samh84(at)gmail.com

Kuopio/Savo: Karoliina Seppänen, karo.seppanen(at)gmail.com

Lahti: Kirsi Ruponen, kirsi.ruponen(at)gmail.com. Lahden shibatapaamiset sovitaan yhdistyksen foorumilla.

Tampere: Tuire Siikala, tuire.siikala(at)gmail.com

Turku: Janette Piirto, janette.96(at)hotmail.com

Facebookista löydät seuraavat ryhmät:

PK-seutu
Etelä-Pohjanmaa
Jyväskylä
Kaakkois-Suomi
Kanta-Häme
Pohjanmaa
Satakunta
Savo
Tampere
Turku