Jäsenyys

Shibojen rotuyhdistys Suomen Shiba ry on perustettu keväällä 2007. Vuosina 1999–2007 shibat kuuluivat samaan yhdistykseen japaninakitojen kanssa (Akita & Shiba ry). Kevään 2007 vuosikokouksessa äänestettiin läpi sääntömuutosehdotus, minkä seurauksena shiboille perustettiin oma yhdistys. Nykyään akitoja edustaa Akita ry, amerikanakitoja Suomen Amerikanakita ry ja shiboja siis yhdistyksemme Suomen Shiba ry.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää rodun tunnettuutta monipuolisesti, toimia yhteyselimenä rodun harrastajien välillä ja edistää rodun tervettä kasvatusta Suomessa. Yhdistys pyrkii tarjoamaan niin opastusta ja jalostusneuvontaa kasvattajille kuin hyötyä ja huvia tavallisille koiranomistajille. Shibayhdistys järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi vuosittaiset kesäpäivät, talvipäivän, koulutustilaisuuksia ja terveyspäiviä. Myös luonnetesti on järjestetty useana vuonna. Yhdistyksen jäsenlehti Shibasanomat ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja tarjoaa ajankohtaisten asioiden lisäksi muita shibamaisia juttuja.

Yhdistyksen jäsenmäärä oli ensimmäisen toimintakauden alussa noin 60 jäsenen kieppeillä. Vuoden 2013 loppuun mennessä luku oli kasvanut jo yli 260:een.

Suomen Shiba ry on Suomen Kennelliiton (SKL) sekä Suomen Seurakoirayhdistyksen (SSKY) jäsenyhdistys.

Tutustu yhdistyksen sääntöihin täällä.

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäseniä ovat varsinaiset jäsenet eli vuosijäsenet ja perhejäsenet. Perhejäsenet kuuluvat varsinaisen jäsenen perheeseen ja asuvat hänen kanssaan samassa taloudessa (perhejäsenelle ei lähetetä erikseen yhdistyksen julkaisuja tai kiertokirjeitä). Lisäksi yhdistyksen jäseninä voi olla kannatusjäseniä, kunniajäseniä ja tuomarijäseniä.

Jäsenenä saat kotiisi neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Shibasanomat-jäsenlehden. Liittyessäsi kesken vuotta saat kuluvan vuoden Shibasanomat sähköisinä versiona. Lisäksi olet oikeutettu osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin (esim. vuosikokous, kesäpäivät, koulutus-/harrastuspäivät) sekä kilpailuihin. Jäseneksi voit liittyä vaikket shibaa omistaisikaan. Jäsenmaksu erääntyy vuoden alussa.

Jäsenmaksut 2018

  • vuosijäsen 25 euroa
  • perhejäsen 6 euroa
  • pentuejäsen 12 euroa (kasvattajan ilmoittaessa jäseneksi)

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö, joka anoo jäsenyyttä hallitukselta ja jonka hallitus hyväksyy jäseneksi. Jäsenen, joka ei 31.3. mennessä ole maksanut erääntynyttä jäsenmaksua, hallitus katsoo eronneeksi yhdistyksestä ja poistaa jäsenluettelosta.

Voit maksaa jäsenmaksusi vuoden alussa yhdistyksen tilille FI25 1029 3500 2730 98. Viitenumero on jäsennumerosi, jonka löydät mm. lehden osoitetarrasta. Voit tiedustella sitä myös jäsensihteeriltä (ks. yhteystiedot).

* * * Liity jäseneksi: täytä jäsenanomus tästä! * * *

Kasvattajan ilmoittamat pentuejäsenet

Kasvattajat, jotka ovat yhdistyksen jäseniä, voivat ilmoittaa pennunostajia jäseneksi alennettuun hintaan (12 euroa/pentuejäsen).

Ilmoita pentuejäsenet täyttämällä tämä lomake.

Jäsenrekisterijärjestelmä

Yhdistyksellä on käytössä sähköinen jäsenrekisterijärjestelmä. Jäsenrekisterin osoite on https://www.flomembers.com/suomen-shiba. Jäseneksi liityttyäsi saat sähköpostiisi aktivointilinkin. Jatkossa voit muuttaa omia tietojasi itse järjestelmän kautta. Voit mm.

  • muuttaa osoitetietojasi
  • muuttaa sähköpostiosoitettasi
  • jäättää eroanomuksen

Jos olet unohtanut salasanasi, voit pyytää järjestelmää lähettämään sähköpostiisi salasanan vaihtolinkin. Tarvittaessa voit olla yhteydessä jäsensihteeriin (jaana.jarvinen(at)simetra.fi).

Rekisteriselosteeseen voit tutustua tästä: Rekisteriseloste

Flomembersin omaan tietosuojakäytäntöön voit tutustua täällä.