Open Show & Match Show 2017

Open Show shiboille ja Match Show pennuille

Aika: lauantai 5.8.2017 klo 11.00
Paikka: Kangasalan Kirkonkylän keskuskentättä (Urheilutie 13, Kangasala)
Tapahtuma Facebookissa – liity mukaan!

Shibat tuomaroi ulkomuototuomari Perttu Ståhlberg.

Epävirallisten koiranäyttelyiden tarkoitus on edistää koiraharrastusta ja antaa koiranomistajille tilaisuus tutustua näyttelytoimintaan. Epävirallisen koiranäyttelyn on tarkoitus olla innostava, opastava ja kannustava tilaisuus uusille koiranomistajille. Kasvattajille open show on hyvä tilaisuus tavata kasvattejaan niiden kehitysvaiheiden seuraamista ja lisäohjeiden antamista varten.

Open show’n luokkajako eroaa osittain tavallisesta näyttelyn luokkajaosta. Lisäksi ohjelmassa on omia erikoisluokkia, joihin tuomari valitsee osallistujat. Näyttelyssä ei jaeta SERTejä eikä muitakaan SKL:n virallisia palkintoja, eikä koiran tulos näy jalostustietokannassa, sillä kyseessä on epävirallinen näyttely. Tulokset julkaistaan yhdistyksen lehdessä ja kotisivuilla. Jokainen koira saa kirjallisen arvostelun, ja arvostelut julkaistaan rodun vuosikirjassa.

Tapahtumassa on hyvä buffet ja sisäwc:t. Kehät ovat hiekkakentällä, ja arvostelua varten on varattu riittävän suuri teltta. Arvostelu alkaa klo 11.00.

Open show’n järjestäminen vaatii paljon talkootyövoimaa erilaisiin tehtäviin. Jos kiinnostuit ja haluat olla mukana järjestelyissä, ilmoittaudu mukaan.

Loistavat palkinnot ja upeat ruusukkeet! Tervetuloa! Mukana tapahtumaa sponsoroimassa:

 • Koirapalvelu Taidogas, Kangasala
 • Pure Pet Food Finland
 • MUSH Finland
 • TopTassut, Kangasala
 • Peten Koiratarvike
 • Koirapalvelu Origo

Ilmoittautuminen

> Ilmoittaudu Open show’hun tästä: Open Show’hun ilmoittautuminen.

Osallistumismaksu: 15 €/shiba, 12 €/saman omistajan 2. jne, shiba. Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt pe 21.7.2017.

Paikan päällä ilmoittautuminen klo 10.00 alkaen: 20 €/shiba.

Kasvattajaluokka ja parikilpailu ovat ilmaisia, mutta niihin osallistuvien koirien täytyy olla ilmoitettu johonkin viralliseen luokkaan, jotka ovat:

 • Pennut (4–9 kk)
 • Aikuiset koirat, ei sertifikaattia (yli 9 kk)
 • Aikuiset koirat, sertifikaatti (yli 9 kk)
 • Veteraanit (väh. 8 v.)

Lisäluokat

Paras punainen, paras black & tan, paras seesami, paras valkoinen, itämaisin ilme, etevin esiintyjä, kaunein kippura(häntä) ja komein kesälook (”parhaat bikinit”).

Luokista lisätietoa näyttelyn säännöissä (ks. alla).

Match Show pennuille

> > Ilmoittaudu mätsäriin tästä: Match show’hun ilmoittautuminen

Open Show’n yhteydessä järjestettävä match show on avoinna kaikenrotuisille pennuille. Yläikäraja 9 kk. Tuomarina toimii kouluttaja Ria Alatalo (Koirapalvelu Taidogas).

Erinomaiset palkinnot sekä upeat ruusukkeet! Tapahtumassa hyvä buffet ja sisäwc:t! Tervetuloa!

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksu: Ennakkoon 5 €/pentu. Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 2.8. klo 18.00. Paikan päällä ilmoittautuminen (klo 10.00 alkaen) 8 €/pentu. Arvostelu alkaa klo 11.00.

Noudatamme SKL:n rokotusmääräyksiä. Rokotukset tarkistetaan jokaiselta koiralta näyttelypaikalla.

Tiedustelut: suomenshiba@gmail.com

Suomen Shiba ry:n Open Show -näyttelyn säännöt

Hyväksytty hallituksen kokouksessa 7.1.2017

Open Show -näyttely on epävirallinen koiranäyttely, ja tämä Open Show on avoin vain shiboille. Kehässä autetaan ja neuvotaan ensikertalaisia ja jaetaan hyvä vinkkejä. Epävirallisten koiranäyttelyiden tarkoitus on edistää koiraharrastusta ja antaa koiranomistajille tilaisuus tutustua näyttelytoimintaan. Epävirallisen koiranäyttelyn on tarkoitus olla innostava, opastava ja kannustava tilaisuus uusille koiranomistajille. Kasvattajille Open Show on hyvä tilaisuus tavata kasvattejaan ja niiden omistajia. Toivomme, että omistajat esittäisivät mahdollisuuksien mukaan shibansa itse. Ennen Open Show’ta järjestämme näyttelyohjausta, joten myös kokemattomammat pääsevät harjoittelemaan kehässä oloa ja saada neuvoja. Näyttelykäyttäytymistä (mm. vierellä ravaaminen, paikoillaan seisominen ja hampaiden tutkiminen) on kuitenkin hyvä harjoitella myös etukäteen kotona.

Yleistä

Näyttelyyn ilmoittaudutaan ensisijaisesti etukäteen yhdistyksen kotisivujen kautta. Paikan päällä ennen open show’n alkamista voi myös ilmoittautua, mutta tällöin ilmoittautumismaksu on kalliimpi. Ilmoittautumismaksu tulee olla maksettu Suomen Shiba ry:n tilille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, jos koira(t) ilmoitetaan näyttelyyn etukäteen. Näyttelymaksu palautetaan vain, jos tapahtuma joudutaan perumaan.

Open Show’n alustava aikataulu julkaistaan viimeistään viikkoa ennen näyttelyä, lopullinen aikataulu voi muuttua, sillä koiria voi ilmoittaa vielä paikan päällä. Aikataulukirjettä ja numerolappua ei lähetetä postitse, numerolapun saa paikan päällä rokotusten tarkastusten yhteydessä. Open Show -näyttelystä saa pisteitä Vuoden shibat -kilpailuun. Pisteytyksen näet tästä.

Noudatamme Suomen Kennelliiton rokotusmääräyksiä, ja rokotukset tarkistetaan kaikilta koirilta näyttelypaikalla. Open show -näyttelyyn ei voi osallistua kantava narttu 30 vuorokautta ennen laskettua aikaa (laskettu aika = 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta) tai synnyttänyt narttu alle 75 vrk synnytyksen jälkeen. Näyttelyyn saavat osallistua myös sellaiset shibat, joilla on jokin näyttelyissä hylkäävä virhe (kuten puuttuvat kivekset, hammaspuutoksia, häntämutka tms.).

Arvosteluluokat

Kaikki osallistujat parikilpailua lukuunottamatta saavat kirjallisen arvostelun, joka lähetetään sähköpostitse näyttelyn jälkeen. Arvostelut julkaistaan myös yhdistyksen vuosikirjassa. Koirille ei jaeta laatumainintoja (ERI, EH jne).

Urokset ja nartut arvostellaan erikseen, urokset ensin. Koiran tulee täyttää luokkaan vaadittava ikä viimeistään näyttelypäivänä. Tuomari sijoittaa kussakin luokassa neljä (4) parasta koiraa ja jakaa kunniapalkinnot (KP) koirille, jotka katsoo sen arvoisiksi.

Arvosteluluokat ovat:

Pennut (4–9 kk)
Pennuista valitaan ROP- ja VSP-pentu. Pennut eivät osallistu lisäkilpailuihin.

Aikuiset koirat (ei sertifikaattia) (yli 9 kk)
Koirat, jotka eivät ole saavuttaneet sertifikaattia (SERT/CACIB) virallisista näyttelyistä missään maassa. KP:n saaneet koirat jatkavat paras uros ja paras narttu -kilpailuihin.

Aikuiset koirat (sertifikaatti saavutettu) (yli 9 kk)
Koirat, jotka ovat saavuttaneet yhden tai useamman sertifikaatin (SERT/CACIB) virallisessa koiranäyttelyssä. KP:n saaneet koirat jatkavat paras uros ja paras narttu -kilpailuihin.

Veteraanit (väh. 8 v.)
Koirat, jotka ovat vähintään 8-vuotiaita. Kunniapalkinnon saaneet koirat jatkavat paras uros ja paras narttu -kilpailuihin. Parhaat veteraanit (uros ja narttu) kilpailevat ROP-veteraanin tittelistä. Tämän lisäksi palkitaan näyttelyn vanhin veteraani.

Paras uros / Paras narttu
Luokassa kilpailevat pentuluokkaa lukuunottamatta kaikki KP:n saaneet koirat. Tuomari sijoittaa neljä (4) parasta koiraa, ja luokan voittaja on paras uros / paras narttu. Paras uros ja narttu kilpailevat vielä keskenään Best in Show -tittelistä.

Kasvattajaluokka
Saman kasvattajan vähintään kolme (3) kasvattia/jälkeläistä, ei rajoituksia yhdistelmien määrälle. Tuomari jakaa KP:n ryhmille, jotka katsoo sen arvoisiksi. Vain KP:n saanut luokka voi olla BIS-kasvattajaryhmä. Tuomari sijoittaa neljä (4) ryhmää.

Parikilpailu
Ei rajoituksia koirien iän, sukupuolen tai omistussuhteen suhteen. Parin tulisi olla mahdollisimman yhdennäköinen, ja koirat esitetään samanaikaisesti. Tuomari valitsee neljä (4) parasta paria.

Lisäluokat

Lisäluokat ovat

 • Paras punainen
 • Paras black & tan
 • Paras valkoinen
 • Paras seesami
 • Itämaisin ilme
 • Etevin esiintyjä
 • Kaunein kippura (häntä)
 • Komein kesälook (parhaat bikinit)

Tuomari voi halutessaan antaa koiralle arvostelun yhteydessä pääsylipun yhteen tai useampaan lisäluokkaan. Lisäluokat järjestetään BIS-kilpailun ratkettua. Tuomari valitsee ainoastaan luokan parhaan koiran.