Shibojen ulkomuodon jalostustarkastus 18.4.2021

Suomen Kennelliiton kehittämän jalostustarkastuksen on tarkoitus helpottaa jalostuksellisesti merkityksellisen tiedon keräämistä koiran ulkomuodosta ja käyttäytymisestä. Jalostustarkastuksen avulla saadaan kerättyä yksityiskohtaista tietoa yksittäisen koitan ominaisuuksista, sillä se pohjautuu rotumääritelmään ja jalostuksen tavoiteohjelmaan. Shibojen jalostuksen tavoiteohjelma vuosille 2020-2024 luettavissa täällä.

Shibojen ensimmäinen jalostustarkastus Suomessa järjestettiin 18.4.2021 Helsingin Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksella. Ulkomuodon jalostustarkastuksen voi suorittaa rotujärjestön nimeämä rodun arvosteluoikeudet omaava ulkomuototuomari yksin, tai kaksi rotujärjestön nimeämää muuta ulkomuodon jalostustarkastajaa yhdessä. Tässä tapahtumassa tarkastuksen suoritti ulkomuototuomari Jussi Liimatainen.

Jalostustarkastukseen otettiin 15 ilmoittautunutta, joista 14 läpäisi tarkastuksen. Joukossa oli sekä uroksia että narttuja.


Jalostustarkastuksen tulokset ja kuvat tarkastukseen osallistuneista koirista ovat nähtävissä täällä.


Lisää tietoa tarkastuspäivästä, shiban ihanneprofiilista ja tuomarin näkemyksistä voit lukea kesäkuussa ilmestyvästä Shibasanomat-lehdestä.

Kiitos kaikille tarkastukseen osallistuneille koirakoille, sekä valmisteluihin ja järjestelyihin osallistuneille toimihenkilöille ja talkoolaisille!

Kuva: Elina Karvanen