Ilmoita koirasi vuoden shibat 2020 -kilpailuun

Yhdistys palkitsee vuosittain edellisen vuoden voitokkaimmat shibat. Tulokset julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla sekä Shibasanomissa. Vuoden shibat -kilpailussa on sekä näyttelysarjoja että harrastussarjoja. Jokaisen sarjan voittaja saa palkinnon, ja kolme parasta saavat diplomin. Palkinnot ja diplomit jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa/lähetetään postilla.

Näyttelysarjat:

 • vuoden näyttelyshiba
 • vuoden nuori
 • vuoden veteraani
 • vuoden pentu
 • vuoden kasvattaja

Säännöt

Harrastussarjat:

 • vuoden toko-shiba
 • vuoden rally-toko-shiba
 • vuoden agilityshiba
 • vuoden koiratanssishiba (HTM & Freestyle)
 • vuoden nosework-shiba

Säännöt

Ilmoittautuminen

Vuoden shibat 2020 -kilpailuun täytyy ilmoittautua 29.8.2021 mennessä. Ilmoittautuminen (ja tiedustelut) sähköpostilla osoitteeseen vuodenshibat@gmail.com. Yhdellä sähköpostilla ilmoitetaan yksi koira, ja viestin otsikoksi tulee sarja, jossa koira kisaa (esim. Vuoden nuori). Jos koira kisaa useammassa sarjassa, ilmoita se eri sähköposteilla jokaiseen sarjaan. Myös kasvattajaluokan KP:t/sijoitukset ilmoitetaan tähän samaan osoitteeseen.

Myös harrastussarjoihin ilmoittaudutaan sähköpostitse. Yhdellä sähköpostilla ilmoitetaan yksi koira, ja viestin otsikoksi tulee sarja, jossa koira kisaa (esim. Vuoden agilityshiba). Jos koira kisaa useammassa sarjassa, ilmoita se eri sähköposteilla jokaiseen sarjaan.

Malli-ilmoitus:

Malli-ilmoitus vuoden shiba -kilpailuun. Otsikko: kilpailusarja. Ilmoitus: koiran virallinen nimi, omistajan nimi sekä kasvattajan nimi. Näyttelyt: paikka, päivämäärä, sijoitus, osallistuneiden koirien määrä sekä lopullinen pistemäärä. Mikäli et ole varma pistemäärästä, ilmoita vain näyttelyn sekä sijoituksen tiedot.

Yleiset säännöt:

Osallistumisoikeus on kaikilla kalenterivuoden aikana virallisiin näyttelyihin osallistuneilla shiboilla. Kilpailuissa huomioidaan Suomessa pidetyt SKL:n sääntöjen mukaan järjestetyt kansainväliset näyttelyt, NORD-näyttelyt, kaikkien rotujen näyttelyt, ryhmänäyttelyt sekä SSKY:n erikoisnäyttelyt. Vuoden pentu -sarjassa huomioidaan myös epäviralliset pentunäyttelyt. Vuoden nuori -sarjassa huomioidaan koiran JUN- ja NUO-luokissa kilpaillessaan saavuttamat sijoitukset. Vuoden veteraani -sarjassa huomioidaan koiran VET-luokassa kilpaillessaan saavuttamat tulokset.

 1. Kaikissa sarjoissa ainakin yhden koiran omistajista on oltava Suomessa asuva Suomen shiba ry:n jäsen.
 2. Koiran voi ilmoittaa kaikkiin niihin sarjoihin, joihin oikeuttavia tuloksia se on vuoden aikana saavuttanut.
 3. Vuoden kasvattaja -sarjaan osallistuvan kasvattajan on oltava Suomessa asuva Suomen Shiba ry:n jäsen. Vuoden kasvattaja -sarjaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan pisteet lasketaan Vuoden näyttelyshiba -sarjan perusteella. Kasvattajien tulee kuitenkin erikseen ilmoittaa vuonna 2020 saamiensa kunniapalkintojen määrä sekä mahdolliset kasvattajakilpailujen ryhmäsijoitukset sähköpostitse.
 4. Vuoden shibat -kilpailun sääntöjä voidaan muuttaa jäsenistön niin vaatiessa, tai mikäli yleiset näyttely-/kilpailu- tai koesäännöt muuttuvat ratkaisevasti niin, että hallitus käsittelee asian ja hyväksyy muutosesityksen.