Ulkomuodon jalostustarkastuksen ihanneprofiili hyväksytty – pilotista virallinen tilaisuus ja ilmoittautumista jatkettu

Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on hyväksynyt Suomen Shiba ry:n ehdotuksen shiban viralliseksi ihanneprofiiliksi ulkomuodon jalostustarkastukseen. Näin ollen 18.4. järjestettävä, epäviralliseksi pilotiksi suunniteltu jalostustarkastus voidaan järjestää virallisena. Tilaisuudessa luonnollisesti huomioidaan koronarajoitukset, eli paikalla on minimimäärä ihmisiä ja kaikki mahdollinen tapahtuu ulkona.

Ihanneprofiili on laadittu shiban FCI-rotumääritelmän sekä rodun alkuperämaan Japanin oman rotumääritelmän perusteella. Voit ladata ihanneprofiilin tästä:

Jalostustarkastukseen mahtuu yhdelle päivälle 16 koiraa. Ilmoittautumista on nyt jatkettu su 4.4.2021 asti. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän, niin mukaan otetaan ensisijaisesti ne koirat jotka muutoin täyttävät jalostusohjeen kriteerit, mutta näyttelytulos puuttuu. Jo ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudestaan.

Huom! Koska tilaisuus on muuttunut epävirallisesta viralliseksi, myös osallistumismaksuja on muutettu seuraavasti:

  • Yhdistyksen jäsenet 20e/koira
  • Muut 30e/koira

Osallistumismaksu sisältää valokuvauksen.

Ilmoita koirasi mukaan osoitteeseen shibajtk@gmail.com otsikolla “Ilmoittautuminen jalostustarkastukseen”. Laitathan ilmoittautumisen yhteyteen:

  • Nimesi ja yhteystietosi (sposti ja puh nro)
  • Koiran nimi
  • Koiran sukupuoli
  • Koiran ikä
  • Linkin koiran tietoihin jalostustietojärjestelmässä

Saat vahvistuksen koirasi osallistumisesta ja laskun sähköpostitse. Osallistuminen on maksettava etukäteen. Saat tarkemman aikataulun ja lisäohjeita sähköpostitse ennen tapahtumaa. Suunnittelemme parhaillaan ohjeistuksia, joten niitä ei ole vielä lähetetty.

Koska tilaisuus on virallinen, jalostustarkastuksen tulos kirjataan jalostustietokantaan. Varmistettujen osallistujen tulee ennen tarkastukseen osallistumista tilata ennakkolähete jalostustarkastukseen. Tilauksen voi tehdä joko Kennelliiton sivujen tai Omakoira-mobiilisovelluksen kautta.

Tiedustelut: shibajtk@gmail.com. Katso myös aiempi uutinen pilotista: http://www.suomenshiba.fi/wordpress/ulkomuodon-jalostustarkastuksen-pilotti-18-4/