10-vuotisjuhla Vaihmalan Hovissa

Yhdistyksen 10-vuotisjuhlaa vietettiin 16.9.2017 Lempäälässä Vaihmalan Hovissa. Kaunis ja tunnelmallinen vanha kartanorakennus oli omiaan syksyisen juhlan järjestämiseen. Juhlassa oli paikalla parisenkymmentä ihmistä, ja joukossa oli sekä yhdistyksen perustajajäseniä että melko tuoreita shiban omistajia.

Ruokailun ohessa muisteltiin yhdistyksen perustamisaikoja ja menneitä juhlavuoden tapahtumia. Tämän jälkeen juhlayleisöä hauskuutti taikuri Miika Korkatti. Taitavat korttitemput saivat yleisön hämilleen useamman kerran! Ohjelmassa oli myös kuluneen kymmenen vuoden aikana ansioituneiden yhdistyksen aktiivien muistamista pienin lahjoin. Paikalla olleita palkittuja muistettiin myös kukkasin.

Yhdistyksen perustajajäsenet Päivi Järvinen ja Liisa Ruohomäki-Nurmi palkittiin Teemu Järven kettuaiheisilla grafiikkatauluilla. Päivi on toiminut yhdistyksen perustamisesta lähtien vuoteen 2017 asti sen rahastonhoitajana ja jäsensihteerinä sekä ollut hallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on järjestänyt yhdistyksen kesäpäivät. Liisa on toiminut yhdistyksen hallituksessa mm. sihteerin roolissa. Hän on ollut useana vuonna yhdistyksen toiminnantarkastajana. Liisa järjestää edelleen toimintaa shibaharrastajille, sillä hän vetää Mynämäellä viikottaisia agilitytreenejä shiboille. Yhdistys aikoo hakea sekä Päiville että Liisalle Kennelliiton kunniaviiriä.

Suomi 100 -kuohuviinillä muistettiin Erja Lajusta ja Anna-Kaisa Aholaa, jotka ovat myös pitkäaikaisia yhdistyksen aktiiveja. Erja on järjestänyt mm. useita luonnetestejä shiboille. Anna-Kaisa on toiminut sekä yhdistyksen hallituksessa että jalostustoimikunnassa. Hän on ollut monena vuonna aktiivisesti mukana esimerkiksi vuosikokouksen järjestelyissä huolehtimalla kokousväen ruokahuollosta.

Vuolasvirta-palkittuja kasvattajia Lea Marttista (kennel Laggan) ja Raija Laaksoa (kennel Natural) muistettiin Teemu Järven kettuaiheisilla pyyhkeillä. Molemmat ovat olleet mukana rodun parissa pitkään ja kasvattavat edelleen. Natural-kennelin ensimmäinen shibapentue rekisteröitiin vuonna 1996 ja Laggan-kennelin vuonna 2004. Raija Laakson edustajana palkinnon vastaanotti Tiina Kolu, ja Lea Marttinen lähetti tilaisuuteen lämpimät kiitoksensa.

Yhdistyksen lehtitiimiläisiä palkittiin myös kettupyyhkeellä. Taittajat Tiina Virtanen ja Jaana Sääskilahti ovat olleet usean vuoden ajan tekemässä yhdistyksen lehteä. Tiina on myös taittanut kalenteria ja huolehtinut tarvikemyynnistä, Jaana puolestaan taittaa yhdistyksen vuosikirjaa. Lehden aiempi päätoimittaja Virvamaria Toikka palkittiin lehden upeasta uudistamisesta niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Sini Suutaria yhdistys halusi muistaa rodun jalostuksen tavoiteohjelman sekä PEVISA-ohjelman eteen tehdystä työstä. Myös hänelle lähetettiin Teemu Järven kettupyyhe. Päivi Penttilälle puolestaan ojennettiin kukkakimppu juhlavuoden teemaväreillä, sillä hän on ollut mukana tekemässä tärkeää työtä rodun (ja kaikkien koirien) puolesta. Päivi on ottanut shiboista verinäytteitä Hannes Lohen tutkimusryhmän DNA-testejä varten yhdistyksen vuosikokouksessa ja terveyspäivässä.

Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja lämpimät onnittelut vielä kaikille palkituille!