Ilmoita koirasi Vuoden shibat 2022 -kilpailuun

Yhdistys palkitsee vuosittain edellisen vuoden voitokkaimmat shibat. Tulokset julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla sekä Shibasanomissa. Vuoden shibat -kilpailussa on sekä näyttelysarjoja että harrastussarjoja. Jokaisen sarjan voittaja saa palkinnon, ja kolme parasta saavat diplomin. Palkinnot ja diplomit jaetaan yhdistyksen kevätkokouksessa.

Näyttelysarjat:

 • vuoden näyttelyshiba
 • vuoden nuori
 • vuoden veteraani
 • vuoden pentu
 • vuoden kasvattaja

Näyttelysarjojen säännöt

Harrastussarjat:

 • vuoden toko-shiba
 • vuoden rally-toko-shiba
 • vuoden agilityshiba
 • vuoden koiratanssishiba (HTM & Freestyle)
 • vuoden nosework-shiba

Harrastussarjojen säännöt

Ilmoittautuminen

Vuoden shibat 2022 -kilpailuun täytyy ilmoittautua 8.1.2023 mennessä. Ilmoittautuminen (ja tiedustelut) sähköpostilla osoitteeseen vuodenshibat@gmail.com. Yhdellä sähköpostilla ilmoitetaan yksi koira, ja viestin otsikoksi tulee sarja, jossa koira kisaa (esim. Vuoden nuori). Jos koira kisaa useammassa sarjassa, ilmoita se eri sähköposteilla jokaiseen sarjaan. Myös kasvattajaluokan KP:t/sijoitukset ilmoitetaan tähän samaan osoitteeseen.

Myös harrastussarjoihin ilmoittaudutaan sähköpostitse. Yhdellä sähköpostilla ilmoitetaan yksi koira, ja viestin otsikoksi tulee sarja, jossa koira kisaa (esim. Vuoden agilityshiba). Jos koira kisaa useammassa sarjassa, ilmoita se eri sähköposteilla jokaiseen sarjaan.

Malli-ilmoitus:

Yleiset säännöt:

Osallistumisoikeus on kaikilla kalenterivuoden aikana virallisiin näyttelyihin osallistuneilla shiboilla. Kilpailuissa huomioidaan Suomessa pidetyt SKL:n sääntöjen mukaan järjestetyt kansainväliset näyttelyt, NORD-näyttelyt, kaikkien rotujen näyttelyt, ryhmänäyttelyt sekä SSKY:n erikoisnäyttelyt. Vuoden pentu -sarjassa huomioidaan myös epäviralliset pentunäyttelyt. Vuoden nuori -sarjassa huomioidaan koiran JUN- ja NUO-luokissa kilpaillessaan saavuttamat sijoitukset. Vuoden veteraani -sarjassa huomioidaan koiran VET-luokassa kilpaillessaan saavuttamat tulokset.

 1. Kaikissa sarjoissa ainakin yhden koiran omistajista on oltava Suomessa asuva Suomen shiba ry:n jäsen.
 2. Koiran voi ilmoittaa kaikkiin niihin sarjoihin, joihin oikeuttavia tuloksia se on vuoden aikana saavuttanut.
 3. Vuoden kasvattaja -sarjaan osallistuvan kasvattajan on oltava Suomessa asuva Suomen Shiba ry:n jäsen. Vuoden kasvattaja -sarjaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan pisteet lasketaan Vuoden näyttelyshiba -sarjan perusteella. Kasvattajien tulee kuitenkin erikseen ilmoittaa vuonna 2022 saamiensa kunniapalkintojen määrä sekä mahdolliset kasvattajakilpailujen ryhmäsijoitukset sähköpostitse ja huolehdittava, että kasvattien pisteet on ilmoitettu kisaan.
 4. Vuoden shibat -kilpailun sääntöjä voidaan muuttaa jäsenistön niin vaatiessa, tai mikäli yleiset näyttely-/kilpailu- tai koesäännöt muuttuvat ratkaisevasti niin, että hallitus käsittelee asian ja hyväksyy muutosesityksen.
 5. Mahdollisen tasatuloksen sattuessa ratkaistaan kaikissa luokissa voittaja parhaan yksittäisen koiran tuloksen mukaan.